Ознаки

На оваа страница е даден список на ознаки со кои програмската опрема може да ги означи измените и нивното значење.

Име на ознакаИзглед во списоците на промениЦелосен опис на значењетоИзворАктивно?Означени промени
AWBПрелистувач „Автовики“Уредувања направени со прелистувачот „Автовики“Применети рачно од корисници и ботовиДа463.323 промени
wikieditor(скриена)Уредувањето е направено користејќи Викиуредник (уредникот на вики текст од 2010 г.)Одредени од програмотДа121.179 промени
visualeditorНагледно уредувањеУредување направено со нагледниот уредникОдредени од програмотДа100.569 промени
visualeditor-wikitextИзворно уредување 2017Уредувањето е направено со уредникот на викитекст од 2017 г.Одредени од програмотДа42.794 промени
mobile editМобилно уредувањеУредување од мобилен уред (мреж. страница или извршник)Одредени од програмотДа41.120 промени
mobile web editМобилно семрежно уредувањеУредување направено од мобилно мрежно местоОдредени од програмотДа39.560 промени
mw-new-redirectНово пренасочувањеУредувања што направат ново пренасочување или да сменат страница во пренасочувањеОдредени од програмотДа32.931 промена
contenttranslationПревод на содржиниСодржината е преведена од друг јазик користејќи ја алатката „Превод на содржини“Одредени од програмотДа23.958 промени
contenttranslation-v2Превод на содржини 2Содржината е преведена од друг јазик користејќи ја верзијата 2 на алатката „Превод на содржини“Одредени од програмотДа21.873 промени
mw-revertedОтповиканоУредувања подоцна отповикани со друго уредувањеОдредени од програмотДа18.785 промени
mw-manual-revertРачно отповикувањеУредувања кои рачно ја повраќаат страницата во точна претходна состојбаОдредени од програмотДа11.122 промени
mw-changed-redirect-targetСменета целната страница на пренасочувањетоУредувања што ја менуваат целната страница на пренасочувањеОдредени од програмотДа7.193 промени
visualeditor-switchedНегледен уредник: ПрефрленоКорисникот почнал да уредува со нагледниот уредник, но потоа се префрлил на викитекстуалниот.Одредени од програмотДа5.784 промени
mw-undoОтповикајУредувања што ги отповикуваат претходните уредувања користејќи ја врската за таа наменаОдредени од програмотДа4.769 промени
mw-rollbackОтповикувањеУредувања што отповикуваат претходни уредувања користејќи ја соодветната врскаОдредени од програмотДа4.730 промени
mw-removed-redirectОтстрането пренасочувањеУредувања што менуваат постоечко пренасочување во непренасочувањеОдредени од програмотДа3.070 промени
disambiguator-link-addedПојаснителни врскиУредувања што додаваат врски кон појаснителни странициОдредени од програмотДа2.825 промени
discussiontools-added-comment(скриена)Во ова уредување е додаден коментар на разговорна страницаОдредени од програмотДа1.898 промени
mobile app editУредување од мобилен извршникУредувања направени од мобилни извршнициОдредени од програмотДа1.467 промени
discussiontools(скриена)Уредување направено со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа1.466 промени
advanced mobile editНапредно мобилно уредувањеУредување направено од корисник со Напредниот режимОдредени од програмотДа1.289 промени
massmessage-deliveryДостава на масовни поракиМасовна достава на пораки со помош на додатокот „Масовни поракиОдредени од програмотДа995 промени
discussiontools-newtopicНова темаКорисникот додал тема во страницата со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа993 промени
android app editУредување од прилогот за АндроидУредувања направени од мобилниот прилог за АндроидОдредени од програмотДа986 промени
discussiontools-source(скриена)Разговорните алатки беа во изворен режимОдредени од програмотДа909 промени
discussiontools-source-enhanced(скриена)Разговорните алатки беа во подобрен изворен режим со алатникотОдредени од програмотДа909 промени
editcheck-references(скриена)EditCheck мисли дека треба наводОдредени од програмотДа715 промени
editcheck-newreference(скриена)На страницата е додадена нова содржинаОдредени од програмотДа696 промени
mw-replaceЗаменетоУредувања што отстрануваат преку 90% од содржината на една страницаОдредени од програмотДа622 промени
discussiontools-visual(скриена)Разговорни алатки беше во нагледен режимОдредени од програмотДа557 промени
mw-blankИспразнувањеУредувања што испразнуваат страницаОдредени од програмотДа529 промени
discussiontools-replyОдговориКорисникот одговорил на коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа473 промени
OAuth CID: 1805SWViewer [1.4]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотДа434 промени
editcheck-newcontent(скриена)EditCheck мисли дека на страницата е додадена нова содржинаОдредени од програмотДа404 промени
OAuth CID: 1841PAWS [2.1]PAWS (PAWS: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other Python / R / bash code) online without needing an ssh login. The OAuth integration allows them to do so without having to expose their passwords.Одредени од програмотДа364 промени
T144167T144167Одредени од програмотДа189 промени
ios app editУредување од прилогот за iOSУредувања направени од мобилниот прилог за iOSОдредени од програмотДа104 промени
abusefilter-condition-limitдостигната условната границаУредувањата или другите настани не можеа да се проверат од сите активни филтри на злоупотреби (помош).Одредени од програмотДа95 промени
emojiЕмоџиСе користи од глобалниот филтер на злоупотреби 110.Одредени од програмотДа92 промени
contenttranslation-high-unmodified-mt-textПревод на содржини: Голема употреба на неизменет машински преводПреводот објавен со Превод на содржини има голем удел на неизменет машински преведен текстОдредени од програмотДа92 промени
wikilovewikiloveУредувањето е направено со алатката ВикиЉубовОдредени од програмотДа86 промени
OAuth CID: 4664paws [2.2]granting access for paws users. Giving additional "Edit protected pages" grant as requested in T338023Одредени од програмотДа71 промена
newcomer taskNewcomer taskEdit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа68 промени
OAuth CID: 1352SWViewer [1.3]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотНе45 промени
gettingstarted editgettingstarted editВон употребаНе44 промени
OAuth CID: 3711PAWS [2.1]PAWS (PAWS: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other Python / R / bash code) online without needing an ssh login. The OAuth integration allows them to do so without having to expose their passwords.Одредени од програмотДа39 промени
sectiontranslationПревод на одделиСодржината е преведена од оддел на друг јазик со помош на можноста „Превод на оддели“ на алатката „Превод на содржини“.Одредени од програмотДа29 промени
newcomer task linksNewcomer task: links"Links" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа22 промени
newcomer task add linkSuggested: add links"Add link" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа17 промени
OAuth CID: 1261SWViewer [1.2]App to view recent changes on small wikis for SWMT. Diffs, whitelist, quick reverts, etc. See [[ru:User:Iluvatar/SWViewer]].Одредени од програмотНе9 промени
OAuth CID: 1804IABotManagementConsole [1.2]A web interface of tools that improve the DB, articles, or queues up IABot to run on a set of articles.Одредени од програмотДа8 промени
blankingblankingОдредени од програмотДа6 промени
OAuth CID: 5481IABotManagementConsole [1.3]A web interface of tools that improve the DB, articles, or queues up IABot to run on a set of articles.Одредени од програмотДа5 промени
fileimporter-remoteИзменето од Увозникот на податотекиУредувањата направени од додатокот „Увозник на податотеки“ по успешен увоз на податотека од ова вики.Одредени од програмотДа5 промени
OAuth CID: 429PAWS [1.2]PAWS (Pywikibot: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other python code) online via a Jupyterhub instance, at https://tools.wmflabs.org/paws. OAuth integration allows people to edit / run automated processes without having to expose their passwords. This will make the consumer_secret and consumer_id public, until https://phabricator.wikimedia.org/T120469 is fixed. I have talked to Chris Steipp about this and it is ok for the short term.Одредени од програмотНе3 промени
meta spam idmeta spam idОдредени од програмотДа2 промени
campaign-external-machine-translationcampaign-external-machine-translationОдредени од програмотДа2 промени
newcomer task referencesNewcomer task: references"References" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа2 промени
repeated xwiki CoI abuserepeated xwiki CoI abuseОдредени од програмотДа2 промени
possible link spampossible link spamВон употребаНе1 промена
OAuth CID: 6365SWViewer [1.6]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотДа1 промена
newcomer task updateNewcomer task: update"Update" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа1 промена
newcomer task expandНоводојденска задача: проширување"Expand" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа1 промена
#WPWP#WPWPПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWPMK #WPWP#WPWPMK #WPWPПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWPMK#WPWPMKПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWP #WPWPMK#WPWP #WPWPMKПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
mw-contentmodelchangeизмена на содржинскиот моделУредувања што го менуваат содржинскиот модел на една страницаОдредени од програмотДа0 промени
mw-server-side-uploadПодигање на опслужувачка странаМедиумски податотеки подигнати со помош на скрипта за одржувањеОдредени од програмотДа0 промени
centralnoticeЦентрален разгласУредувањето е направено преку администраторскиот посредник на Централниот разгласОдредени од програмотДа0 промени
centralnotice translationПреведување на централниот разгласУредување на содржината во Централниот разглас направено преку додатокот „Превод“Одредени од програмотДа0 промени
disneynewdisneynewОдредени од програмотДа0 промени
OTRS permission added by non-OTRS memberOTRS permission added by non-OTRS memberОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-references-activatedВклучена проверката на уредувања (наводи)Проверката на уредувања смета дека може да треба навод, и се покажа корисничкиот посредникОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-common-knowledgeNOREF: општопознатоНаводот со EditCheck е одбиен како општопознатОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-irrelevantNOREF: нерелевантноНаводот со EditCheck е одбиен како нерелевантенОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-uncertainNOREF: неизвесноНаводот со EditCheck е одбиен бидејќи е неизвесенОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-otherNOREF: другоНаводот со EditCheck е одбиен од ненаведена причинаОдредени од програмотДа0 промени
visualeditor-needcheckНагледен уредник: ПроверкаУредување направено со нагледниот уредник при кое системот утврдил дека викитекстот може да има ненамерни измени.Одредени од програмотДа0 промени
discussiontools-editИзменет коментарКорисникот изменил постоечки коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа0 промени
help panel questionПрашање на помошниот панелEdit made from the help panel's post a question featureОдредени од програмотДа0 промени
help module questionПрашање на помошниот модулУредување направено од можноста за поставање прашања во помошниот модул на почетната страницаОдредени од програмотНе0 промени
mentorship module questionMentorship module questionEdit made from the homepage mentorship module's "Ask your mentor" featureОдредени од програмотДа0 промени
mentorship panel questionMentorship panel questionEdit made from the help panel's "Ask your mentor" featureОдредени од програмотДа0 промени
newcomer task image suggestionSuggested: add images"Add images" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа0 промени
newcomer task section image suggestionSuggested: add images to sections"Add images to sections" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа0 промени
newcomer task copyeditNewcomer task: copyedit"Copyedit" task edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа0 промени
mentor list changementor list changeОдредени од програмотДа0 промени