Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

2. При уредувањето на порталите, секогаш најбитна е содржината која треба да биде прилагодена на бројот на статии поврзани со соодветниот портал. Секогаш е најдобро новиот портал да се изработува врз основа на веќе постоечка категорија која гласи на истиот наслов.
 
3. Одржувањето на порталите исто така има големо значење. Ова особено е важно за порталите кои содржат времени статии од еден месец и кои бараат соодветна посетеност и промена барем еднаш воово месецот. При уредувањето на нови портали, не е секогаш добро да се создаваат времени статии. Не, поради потребата од одржување, туку поради бројот на соодветни статии.
 
4. Содржината треба да биде јасно и уредно распоредена. Статии кои бараат внимание не смее да бидат претставени како избрани статии на еден портал.