Список на државни водачи во 12 година: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
с (Бот: Автоматизирана замена на текст (-{{str mid +{{subst:str mid))
Нема опис на уредувањето
 
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}-1}}|year={{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}|aft={{#expr:{{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}+1}}}}
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore=<strong class="error">Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „{“</strong>|year={{str mid/core
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|Листа на лидери на држави во 12 година|30|2}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
| s=Листа на лидери на држави во 12 година
| i={{#if:30}|30|{{#ifexpr:({{#if:2|1|0}} and {{#if:|1|0}})|{{#expr:{{min||{{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}}}-2+{{#ifexpr:2<0|-1|1}}}}|1}}}}
| j={{min|{{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}|{{#if:||{{#if:2|{{#expr:{{#if:30|30|1}}+2+{{#ifexpr:2<0|1|-1}}}}|}}}}}}
| slen={{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}
| sublen={{formatnum:2}}
| invert={{#ifexpr:{{formatnum:{{#ifeq:2||0|2}}}}<0|yes|no}}
| triangle check={{#if:30|{{#if:2|{{#if:|{{#ifexpr:((-30+1)<>2) and (30*<>0)|Error using {{tl|Str mid}}: indexes i=30 and j= do not match requested substring length {{trim|2}}}}|}}}}}}
|ignore_errors=false
|error_category={{yesno||yes=}}
|no_category=false
 
|dbg_in=_IN:_i2=30_sublen3=2_j4=u_min={{min||{{str len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}}}
|dbg=no
}}|aft=<strong class="error">Грешка во изразот: Непрепознаен интерпункциски знак „{“</strong>}}
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid/core
| s=Листа на лидери на држави во 12 година
| i={{#if:30}|30|{{#ifexpr:({{#if:2|1|0}} and {{#if:|1|0}})|{{#expr:{{min||{{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}}}-2+{{#ifexpr:2<0|-1|1}}}}|1}}}}
| j={{min|{{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}|{{#if:||{{#if:2|{{#expr:{{#if:30|30|1}}+2+{{#ifexpr:2<0|1|-1}}}}|}}}}}}
| slen={{#invoke:String|len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}
| sublen={{formatnum:2}}
| invert={{#ifexpr:{{formatnum:{{#ifeq:2||0|2}}}}<0|yes|no}}
| triangle check={{#if:30|{{#if:2|{{#if:|{{#ifexpr:((-30+1)<>2) and (30*<>0)|Error using {{tl|Str mid}}: indexes i=30 and j= do not match requested substring length {{trim|2}}}}|}}}}}}
|ignore_errors=false
|error_category={{yesno||yes=}}
|no_category=false
 
|dbg_in=_IN:_i2=30_sublen3=2_j4=u_min={{min||{{str len|{{trim|Листа на лидери на држави во 12 година}}}}}}
|dbg=no
}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 
Списокот е поделен на [[континент]]ите во светот, коишто се подредени по азбучен редослед, а во делот за секој континент, исто така, по азбучен редослед се подредени државите коишто во годината се наоѓале на тој континент. Во случај да се случиле промени на функциите, наведени се имињата на сите лица коишто ја извршување таа функција подредени по хронолошки редослед во текот на годината.