Разлика помеѓу преработките на „Разговор за предлошка:Македонска книжевност“

:: Пита ли вас човек, онда је пола ових људи недостојно бити написано ту, а друга половица - ''класически сърбоман''-и... А узгред, нико вас и не пита... ПС, Викторе, зашто се Марковски, Крстиќ, Вапцаров и Попов со искосени букви? --[[Корисник:Filipgd|Филип]] 20:11, 27 јануари 2008 (UTC)
::: Пиши на бугарски или македонски нищо не ти се разбира бе човек. --[[Корисник:Li4kata|Li4kata]] 20:22, 27 јануари 2008 (UTC)
 
Ги ставив Марковски, Крстиќ, Вапцаров и Попов со закосени букви, затоа што се [[дводомни писатели]] - не пишуваат на македонски јазик. А во врска со Крстиќ - ќе те замолам [[Корисник:Li4kata|Li4kata]] да не даваш судови и тоа особено да не го правиш во рамките на самите статии. Зашто реченица од типот ''Ангелко Крстиќ е србомански поет, раскажувач, романсиер и драмски автор.'' е се, само не енциклопедиска. --[[Корисник:Виктор Јованоски|Виктор Јованоски]] 23:28, 27 јануари 2008 (UTC)