Спасители (филм)

американски цртан филм од 1977 година

„Спасители“ (англиски: The Rescuers) е американски цртан филм од 1977 година, произведен од „Walt Disney Productions“. Ова е 23-тиот долгометражен цртан филм изработен во продукцијата на „компанијата Волт Дизни“. Во 1990 година е објавено продолжение под името „Спасители во Австралија“ (англиски: The Rescuers Down Under).

Надворешни врски уреди

 
Викицитат има збирка цитати поврзани со: