Сон за розата (филм)

Сон за розата (српскохрватски: Сан о ружи) — југословенски филм, во режија на Зоран Тадиќ. Улогите ги играат: Раде Шербеџија, Ива Марјановиќ, Фабијан Шоваговиќ, Влатко Дулиќ, итн.

СинопсисУреди

Валент е работник од ноќната смена кој едвај го прехранува семејството. Еднаш, додека се враќа дома од работа, тој е сведок на гангстерска пресметка пред локалната месарница и ја зема торбата со парите и пиштолот која е оставена на местото на настанот. Месарот кој е поврзан со криминалците сфаќа дека Валент ги зел парите, па почнува да врши притисок врз него...[1]

НаводиУреди