Совет на Град Скопје

Совет на Град Скопје (познат и како Градско собрание) — градски претставнички орган на граѓаните на Скопје.

Совет на Град Скопје
Грб на Град Скопје
Знаме на Македонија
Тип
Тип
еднодомно
Ограничување на мандат
4 години
Историја
Претходен составПетти збор
Водство
Претседател
Трајко Славески
од 18 ноември 2021
Состав
Места45
Политички групи
Градска власт (24)

Градска опозиција (21)

Избори
пропорционален со затворени листи
Последни избори
17 октомври 2021
Следни избори
2025
Зборно место
Градско собрание
Градски парк, Скопје
Македонија
Мрежно место
Совет на Град Скопје

Сегашен состав

уреди

Поранешни сотави

уреди

Наводи

уреди

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди