Словачка на Евровизија

Словачка се натпреварува Евровизија од 1994 година па сè до 2012 година со извесни прекини. Сè уште не се знае дали ќе се врати.

Словачка

Знаме

Медиумски организатор STV
Национален избор
Број на учества {{{Број на учества}}}
Прво учество {{{Прво учество}}}
Најдобар пласман 18 место, 1996
Најлош пласман последно место, 2012*

НатпреварувањаУреди

Година Изведувач Наслов Финале Бодови Полуфинале Бодови
1994 Tublatanka "Nekonečná pieseň" 19 15 Н/П Н/П
1996 Marcel Palonder] "Kým nás máš" 18 19
1998 Katarína Hasprová "Modlitba" 21 8
2009 Kamil Mikulčík and Nela Pocisková "Leť tmou" X X 18 8
2010 Kristina "Horehronie]" X X 16 24
2011 TWiiNS "I'm Still Alive" X X 13 48
2012 Max Jason Mai "Don't Close Your Eyes" X X 18 22