Славеничка (филм)

Славеничка (англиски: Birthday Girl) е американско-британски филм од 2001 година, во режија на Џез Батерворт. Главните улоги ги толкуваат: Никол Кидман и Бен Чаплин.

СодржинаУреди

Менаџер на една банка во мал британски град има потреба од девојка и затоа преку стројник на интернет, под името „Од Русија со љубов“, си нарачува невеста. Додека тој е презадоволен од убавината на свршеничката, таа ја покажува нејзината таинствена и опасна страна, која тој не ја очекувал. Работите дополнително се замруваат кога од Русија доаѓаат двајца нејзии роднини.[1][2][3]

НаводиУреди

  1. Антена, број 839, 25.7.2014, стр. 20.
  2. Антена, број 847, 19.9.2014, стр. 25.
  3. Антена, број 854, 7.11.2014, стр. 20.