Сан Марино на Евровизија

Сан Марино се натпреварува Евровизија од 2008 година па сè до денес. Не бележи посебен успех.

Сан Марино

Знаме

Медиумски организатор SMRTV
Национален избор
Број на учества 5
Прво учество 2008
Најдобар пласман 24 место, 2014
Најлош пласман последно место, 2008*


НатпреварувањаУреди

Година Изведувач Наслов Финале Поени Полуфинале Поени
2008 Miodio "Complice" X X 19 5
2011 Senit "Stand By" X X 16 34
2012 Valentina Monetta "The Social Network Song" X X 14 31
2013 Valentina Monetta "Crisalide (Vola)" X X 11 47
2014 Valentina Monetta "Maybe" 24 14 10 40