Само ангелите имаат крила (филм)

Само ангелите имаат крила е американски филм во режија на Хауард Хокс.

Факти за филмотУреди

Филмот „Само ангелите имаат крила“ е режиран од режисерот Хауард Хокс, а главните улоги ги толкуваат Кери Грант, Рита Хејворт и Џин Артур.[1]

СодржинаУреди

Американецот Џоф Картер води мала воздухопловна компанија во еден град во Перу, каде што пилотите разнесуваат пошта по блиските места, често летајќи во лоши временски услови. Џоф одлучува да вработи нов пилот, а на итниот оглас за работа се јавува Бет Макферсон, кој е човекот одговорен за смртта на брат му на Џоф.[2]

НаводиУреди

  1. Антена, бр. 804, 22.11.2013, стр. 13.
  2. Антена, бр. 804, 22.11.2013, стр. 13.