Румјана Желева

Румјана Русева Желева (18 април 1969 во Нова Загора) е социолог и политичар од Бугарија, поранешен европратеник од ГЕРБ (2007-2009) и министер за надворешни работи на Бугарија (2009-јануари 2010).

Румјана Желева