Ричaрд Алдингтон

Ричaрд Алдингтон

Ричард Алдингтон (Портсмут, 8 јули 1892 година - Сири-ан-Во, 27 јули 1962 година) бил англиски писател.

Во поезијата бил експериментатор и еден од основачите на имагинацијата . Тој исто така се одликувал како романсиер, со своите романи „Смртта на херојот“ и „Сите луѓе се непријатели“.

ДелаУреди

РоманиУреди

  • Смртта на херојот
  • Сите луѓе се непријатели

Збирки на песниУреди

  • Слики, стари и нови
  • Воени слики
  • Слики на желба