Регионален пат 29271

регионален пат во Македонија

Регионален пат 29271 (ознака: Р29271) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 30,7 километри и само 1 исцртана делница. Патот започнува во селото Мождивњак и завршува во градот Кратово, движејќи се низ Осоговските Планини.[1]

Регионален пат 29271 shield

Регионален пат 29271
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:30,7 км
Поважни клучки
Од:Мождивњак
До:Кратово
Местоположба
Општини:Крива Паланка, Кратово
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници

уреди

Регионалниот пат 29271 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно само 1 делница.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1811 Мождивњак Кратово 0,0 - 30,7
врска со   30,7

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-06-07.

Надворешни врски

уреди