Добре дојдовте!

Здраво, Zdravko111, и добре дојдовте на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, погледајте ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата разговорна страница, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојдовте! --Brest-bot (разговор) 11:41, 16 јануари 2011 (CET)Одговори[одговори]

Одлична работаУреди

Здраво. Забележувајќи ги Вашите уредувања, навистина имам пофални зборови за Вашите придонеси. Ве охрабрувам да продолжите така и понатаму, а доколку имате некои прашања во врска со уредувњето или било што друго, слободно прашајте ме мене или некој друг поискусен корисник. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:11, 24 мај 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Јас барам помош!

Поставете го прашањето подолу. Можете да ги разгледате страниците за Помош или да поставете прашање на Википедија:Селска чешма.

Забелешка до помагачите: откако ќе ја понудите својата помош, ве молиме отстранете ја оваа предлошка или заменете го со {{tl|помош}}.

Здраво. Би сакал да ве прашам со една статија која ја преведува, потоа и ја уредив на Википедија. Статијата се однесува за Внатрешниот пазар (Европска Унија)

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80_(%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0)

Би сакал да ве прашам зошто стои дека оваа статија не ги исполнува стандардите за квалитет, дали се однесува на некои грешки при уредувањето. Се надевам дека ќе можете да ми објаснете.


Ви благодарам однапред.

Со почит,

Здравко Вељанов

Zdravko111 (разговор) 19:34, 24 мај 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Здраво. Да, во право сте. Тоа е ознака дека статијата, иако има соодветна содржина, не задоволува некои од потребните стандарди кои се очекува да ги исполнува за да биде стандардна на Википедија. Пред сè се мисли на додавањето на врски, наводи и сл. Повеќе за ова може да прочитате овде, а додавањето на истите Ви е олеснето преку алатникот за уредување во горниот дел од прозорецот за уредување. Поздрав и успешно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:03, 25 мај 2011 (CEST)Одговори[одговори]