Добре дојде!

Здраво, Inajor, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде! Сурреализам во литературата Првите сурреалистички дела според Бретон се “Магнетните полиња” кои се создадени во соработка со францускиот поет и романописец Филип Суполт. Но и пред тоа, во 1919 година, Бретон, Суполт и Арагон го објавувале магазинот Littérature кој содржи автоматизирани дела и објаснување на соништата. Магазинот и портфолиото го покажуваат нивниот презир кон литературните значења кои им се дадени на објектите, а повеќе се фокусираат на послабите тонови, на поетските скриени струи на сегашноста. Сурреалистичните писатели ретко ги организираат сопствените мисли и слики од сегашноста, некои читатели имаат потешкотии при следењето на приказната. Сурреалистите повторно го оживеаа интересот за Исидора Дукас, позната по реченицата: “баво како случаен состанок на една маса за дисекција, на една машина за шиење и чадор ”, како и за Артур Рембо кој се смета за претходник на сурреализмот

Сурреализам во литературатаУреди

Inajor, сите статии што ги преведуваш вметнувај ги во нови соодветни статии (пр, статијата за Литературен Нихилизам треба да биде овде. Доколку не ти е јасно како се прави нешто, погледни во делот за помош или пиши овде. --Misos 19:50, 29 Септември 2005 (UTC)

Силвија ПлатУреди

Навистина ми е жал што не ти се завело името, зашто статијата ти е навистина добра. Да, има голема врска дали си најавен или не. Всушност, не може да ти го пишува името ако не си најавен. Ако не си најавен, ти ја пишува IP адресата на компјутерот од кој испраќаш текст. И нормално, во случај да не се најавиш, не ни може да ти го пишува текстот во твоите придонеси. Повеќе среќа следниот пат :) (Zdravko 12:39, 21 септември 2006 (UTC))

Ако сакате некоја статија да биде вметната во некоја категорија, пример Готски роман во категорија Книжевна теорија, тогаш на крајот од статијата вметнувате [[Категорија:Книжевна теорија]], а не како што тоа го правите до сега.--brest 20:50, 1 јули 2007 (UTC)