Разговор со корисник:Guitardemon666/temp

Тековни разговори

Барања за позицијата администраторУреди

Википедија:Aдминистратори/Архива

misosУреди

Поднесувам барање за администратор на Викикниги и Викиречник. Моментално нема администратори таму, а има потреба (заштита од вандализам, превод и сл), па колку што можам ќе помогнам. --Милош 00:24, 20 Април 2006 (UTC)


I request adminship privileges on mk.wiktionary and mk.wikibooks for translating the interface and fighting spam. --Милош 00:24, 20 Април 2006 (UTC)


Гласање (Voting)Уреди

Тука може да гласате За, Против или Воздржан(а)/Неутрален(на) во врска со кандидатурата за sysop администратор. Исто така, можете да го образложите својот став во неколку реченици.

Granted sysop status on mk.wiktionary. Bye, m:User:Paginazero not logged. --82.52.14.161 16:18, 3 Мај 2006 (UTC)

Б. ЈанкулоскиУреди

Поднесувам барање за администратор на Викикниги и Викиречник. Моментално нема администратори таму, а има потреба (заштита од вандализам, превод и сл), па колку што можам ќе помогнам. --Б. Јанкулоски 00:51, 20 Април 2006


I hereby request adminship privileges on mk.wiktionary and mk.wikibooks for the purpose of fighting spam and general administration. --Б. Јанкулоски 00:51, 20 Април 2006 (UTC)


Гласање (Voting)Уреди

Тука може да гласате За, Против или Воздржан(а)/Неутрален(на) во врска со кандидатурата за sysop администратор. Исто така, можете да го образложите својот став во неколку реченици.

 • За --Милош 00:59, 20 Април 2006 (UTC)
 • За --Boyan 08:58, 20 Април 2006 (UTC)
 • За --Filip M 12:44, 20 Април 2006 (UTC)
 • За --Комита 15:54, 20 Април 2006 (UTC)
 • За --FlavrSavr 15:02, 23 Април 2006 (UTC)
Granted sysop status on mk.wiktionary. Bye, m:User:Paginazero not logged. --82.52.14.161 16:18, 3 Мај 2006 (UTC)

brestУреди

Поднесувам барање за администратор на Викиречник. Моментално нема администратори, има потреба од администратор, веќе работам на почетно средување на речникот. --brest 00:24, 20 Април 2006 (UTC)

Може да ја погледнете најновата верзија на македонскиот Викиречник, веќе има повеќе од 100 статии. Набрзо ќе стигнеме до повеќе од 1.000. --Brest 16:20, 20 Април 2006 (UTC)

Гласање (Voting)Уреди

 • За --Filip M 12:45, 20 Април 2006 (UTC)
 • Против (сега за сега) - Барања за позицијата администратор се бараат со повеќемесечно искуство и учество во заедницата. Немам ништо лично против brest, дури гледам дека има и поголем стаж од мене (дури од мај 2004!), ама едноставно две години го нема, и никој од нас не го знае (мислам). Значи, ако корисникот продолжи да работи како и досега, и нема никакви проблеми (ова најверојатно ќе биде и случај), сум За да му се даде администраторска положба на Викиречник за месец дена отсега.--FlavrSavr 15:48, 23 Април 2006 (UTC)
 • Нажалост против. Брест се регистрирал 2004-та, но дури пред 10-на дена повторно почна да уредува статии. Мислам дека е премалку за да се додели администраторски статус. Во секој случај, на добар пат е, само треба уште пракса :) --Милош 18:28, 23 Април 2006 (UTC)
 • Против - Би било добро повеќе да го запознаеме Brest, ова е некако одеднаш (Или така ми се чини? :-). Boyan 20:56, 23 Април 2006 (UTC)
 • Против - го делам мислењето на колегите погоре. Но исто така драго ми е што гледам дека корисникот е на добар пат да за ја заслужи функцијата и му посакувам тоа да му се случи што поскоро. --Б. Јанкулоски 03:48, 24 Април 2006 (UTC)

guitardemon666Уреди

ВикипедијаУреди

Сакам да поднесам барање за админ на википедијата. Мислам дека со оглед на времето шо го посветвам на википедијата (МНОГУ уредвања и ПОДОБРУВАЊА на веќепостоечките статиии, пишење нови статиии, категоризирања ова она) се среќавам со многу неправилности или работи којшо само админи можат да ги попрáват, и така мислам дека админ статусот ќе го искористам 100% позитивно, ефективно и корисно. Не дека има врска, ама пак сум многу стар член на мк,википедија од мај 2005 мислам, оттогаш имам придонесено баги многу, и уште помалце важно (али ај ќе си кажам) имам напишано и мислам 3 одбрани статии (од корен), имам некој 3000 едитс и то. ваше е да кажите дали сè ова е доволна причина да станам админ. ми се чини дека во последно админите се некако зафатени (од разбирливи причини), па така мора да има некој да посветва појќе внимание, (ај нека бидам јас). гласајте ај.


Гласање (Voting)Уреди

Тука може да гласате За, Против или Воздржан(а)/Неутрален(на) во врска со кандидатурата за администратор. Исто така, можете да го образложите својот став во неколку реченици. Гласањето ќе трае една недела, односно до 30-ти октомври 2006, а кандидатот треба да добие 75% до 80% од гласовите да биде избран.


 • За - Паметен корисник, стар член, секогаш имам одлични впечатоци од него --Комита 19:37, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - Вреден корисник, има што да придонесе. Прва задача од мене: прочитај ги правилата за администратори на англиската википедија (како и 3RR) и преведи ги на македонски јазик :) --Милош 20:40, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - мислев да те предложам, всушност. Само ќе те замолам три работи, со нови корисници комуникацијата води ја на литературен јазик (немам ништо против дијалекти, ако сум од Скопје :D), зошто не знаеш со кого комуницираш, мислам сепак е енциклопедија, професори доаѓаат итн. итн. Понатаму, со оние корисници кои третираат верски теми или за кои постои минимална индикација дека се религиозни (познавам луѓе што можат прилично сериозно да сфатат три шестки и демони), те молам користи некој друг потпис, да не излезе некоја непотребна играчка-плачка. Третата работа се подразбира, тоа е бескомпромисна Неутрална гледна точка. Поздрав. :) --FlavrSavr 20:45, 23 октомври 2006 (UTC)
 • Воздржан. --Б. Јанкулоскиразговор 22:07, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - ама да продолжиш со истото темпо ;-) Boyan 12:21, 24 октомври 2006 (UTC)
 • За - ама поке за панк статии да прајш :) - Македонец 17:21, 24 октомври 2006 (UTC)

ВикицитатУреди

сакам да поднесам барање и за админ на викицитат на македонски. е са работата е пошто немаме викицитат на македонски ќе требат вашите гласој на мета.википедија (најдолу тука) за да напрајме и такво вики. ако сте за, (и јас да не бидам таму админ, некој друг да е) да напрајме викицитат на македонски, кажете убо е да се има и такво нешто на македонски.

Гласање (Voting)Уреди

Тука може да гласате За, Против или Воздржан(а)/Неутрален(на) во врска со кандидатурата за администратор. Исто така, можете да го образложите својот став во неколку реченици. Гласањето ќе трае една недела, односно до 30-ти октомври 2006, а кандидатот треба да добие 75% до 80% од гласовите да биде избран.

 • За - Одамна ни требаше да го почнеме овој проект --Комита 19:40, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - Се надевам ќе заживее проектов, немаме баш успех со другите. --Милош 20:40, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - да, што се случи со другите проекти? --FlavrSavr 20:46, 23 октомври 2006 (UTC)
 • За - само да не се забатали тој проект. Boyan 12:24, 24 октомври 2006 (UTC)
 • За - со две раце и две нозе! :) Се за МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ!!! - Македонец 17:19, 24 октомври 2006 (UTC)
 • За. Boyan одлично се искажа. --Б. Јанкулоскиразговор 07:34, 26 октомври 2006 (UTC)
Назад на корисничката страница на „Guitardemon666/temp“.