Тетовски староградски песниУреди

Здраво, забележав дека уредуваш за некои тетовски староградски песни, но самиот стил не ги задоволува условите за една статија. Имено, овде се пишува на енциклопедиски стил. Пример за тоа како треба да изгледа една статија за песна, можеш да видиш на А бре, Македонче. Земи ја како пример и направи ги промените со цел твоиве статии да биде прифатени. --Ehrlich91 (разговор) 22:55, 1 јуни 2020 (CEST)

Во ред, ќе го направам тоа. Поздрав. A.petrovski.sise (разговор) 07:48, 6 јуни 2020 (CEST)
Ја погледав А бре, Македонче. Не разбирам, дали имаш забелешки заради тоа што приказните се со книжевен стил или заради форматот? Поздрав.A.petrovski.sise (разговор) 07:48, 6 јуни 2020 (CEST)
Реков, стилот не е соодветен за статија. Овде се пишуваат кратки и јасни работи, а не прераскажување, затоа си постојат монографии. Статијата треба да има фактичка состојба, текстот, мала историја за песната и тоа. --Ehrlich91 (разговор) 12:11, 6 јуни 2020 (CEST)
Ја преправив Шеќерино, малој моме. Дали е вака ОК? Ако е, ќе ги сменам и другите.A.petrovski.sise (разговор) 07:33, 7 јуни 2020 (CEST)
Статиите сеуште стојат како непроверени. Има проблем? Поздрав.A.petrovski.sise (разговор) 08:51, 25 јуни 2020 (CEST)
Извини, јас заборавив, моја грешка :) Сега ги проверив и статиите се баш како што треба. Слободно продолжи да внесуваш и за други песни. --Ehrlich91 (разговор) 22:25, 25 јуни 2020 (CEST)
Нема проблем, благодарам. Поздрав.A.petrovski.sise (разговор) 08:40, 29 јуни 2020 (CEST)

Кампања на меѓународно ниво за вметнување на фотографии/слики во статиите на кои им недостигаатУреди

Почитуван A.petrovski.sise.

Сакам да ве известам за кампањата на меѓународно ниво за вметнување на илустрации во википедиските статии на кои им недостигаат наречена „Статии без илустрација“ или на англиски јазик: Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP). Идејата е да се искористат фотографиите и останатите илустрации, кои веќе постојат на Ризницата, и да се вметнат во соодветните статии на Википедија. На Википедија на македонски јазик, организатори на оваа кампања се здруженијата на граѓани „ГЛАМ Македонија“ и „Споделено знаење“. Кампањата трае од 1 јули од 31 август 2020 година и има награден фонд од 1.000 евра (1 награда – ваучер од вредност од 12 илјади денари и 8 награди – ваучери од вредност од 6 илјади денари).

Дополнително, може да се освои и една од меѓународните награди бидејќи учесникот паралелно учествува на домашната и меѓународната кампања. Наградниот фонд на меѓународната кампања е: прва награда ваучер од 500 долари (САД); втора награда 400 долари; трета награда 300 долари. Како дополнителни награди се: награда за учесник кој поставил најголем број звучни илустрации во статии 200 долари; награда за учесник кој поставил најголем број на видео илустрации во стати 200 долари; награда за учесник кој е нов на Википедија и поставил најголем број на илустрации во статии 200 долари.

Учесникот за да влезе во кругот на добитниците треба да закачи илустрации на најмалку 100 статии.

Страница за кампањата која претставува и прирачник како се учествува.

Доколку учествувате, среќно!Dandarmkd (разговор) 13:18, 30 јуни 2020 (CEST)