Разговор за Википедија:Консензус

Последен коментар: пред 13 години од Nadica Stojanovska на темата prikacuvanje na tekst

prikacuvanje na tekst

уреди

zdravo sakam da prasam zosto nemozam da go prikacam tekstot Odbranben igrac vo fudbalot.pozdravNadica Stojanovska (разговор) 13:07, 27 април 2011 (CEST)Одговори

Saso Nikolovski, makedonski muzicar, izveduvac i kompozitor

уреди

Saso Nikolovski, roden vo Skopje 1980, 05 Fevruari, e makedonski muzicar, izveduvac i kompozitor. Rastel vo muzicko semejstvo. So muzika se zanimava od najrana vozrast, zapocnal so svirenje na harmonika, pa podocna i sintisajzer, kako i solo peenje. Muzickata kariera ja zapocnuva so navrseni osumnaeset godini. Podocna stanuva del i od eden skopski bend.

Na detskiot festival "Tri krusi" vo opstina Kisela Voda, se pojavuva kako avtor na muzika i aranzman na site detski pesnicki izvedeni na festivalot, sest godini posledovatelno, od 2008 do 2014 godina, a na del od niv se pojavuva i kako tekstopisec.

Popoznati pesnicki izvedeni na ovoj festival se: "Prstinja", "Kucenceto Saro", "Hrabro dete", "Dusko dolgousko", "Tri krusi-himna", "Riki Tiki Tabi", "Ia ia Marko", "Macorot zet" i dr. Pokraj ovie, Saso e avtor i na mnogu drugi detski pesnicki. Zapocnuva i kariera kako kantavtor. Najpoznati negovi pesni se: "Samo za tebe", "Kjerka", "Merak mi e" i dr. Avtor e i na mnogu makedonski narodni pesni, izvedeni od drugi izveduvaci. Edna od niv e "Aman mori Tince" izvedena na Ohridski trubaduri 2014 god.

Назад на проектната страница „Консензус“.