Равне (замок)

замок во Словенија

Равне — замок во градот Равне на Корушка во Словенија. Изграден во текот на 16 век. Во средината на 17 век замокот преминал во рацете на семејство Сихтен, од 1700 година на семејство Гачник, од 1809 на грофовијата Турн и за последен пат била реновиран во 1863 година.

Равне
Grad Ravne
Streiteben
Карта
Општи податоци
ГрадРавне на Корушка
ЗемјаСловенија