Отвори го главното мени
Маршот на Вашингтон за работа и слобода, 1963

Протест претставува јавно изразување на незадоволство. Протестите можат да имаат најразлична форма, од индивидуален протест до масовни демонстрации.

Содржина

Некои од најзначајните протести во историјатаУреди

Некои од најзначајните протести во историјата се:

Протести во МакедонијаУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди