Приветрени Острови

Приветрени Острови (англиски: Windward Islands, фр. Îles du Vent) го сочинуваат јужниот дел на Малите Антили. Заедно овие острови зафаќаат површина од 8.500 км2, и околу 2.100.000 жители.

Податотека:LesserAntillesIslands.png
Карта на Приветрените Острови (во тесни линии).

ОстровиУреди

Приветрени Острови:

ПоврзаноУреди