Плахино

село во Русија

Плахино е село во Захаровскиот реон во Рјазањската област, Русија. Ова е родно место на истакнатиот композитор Александар Василевич Александров, автор на музиката на химната на СССР (а со тоа и химната на Русија) и торжествениот марш „Света војна“.