ПУ „Кирил и Методиј“ - Саса

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Кирил и Методиј“ (официјално: Подрачно основно училиште „Кирил и Методиј“ - Саса; скратено: ПОУ „Кирил и Методиј“) — подрачно основно училиште во селото Саса, составен дел на истоименото училиште во Македонска Каменица.

Кирил и Методиј

Поглед на подрачното основно училиште „Кирил и Методиј“
Поглед на подрачното основно училиште „Кирил и Методиј“
Место
Општина: Општина Македонска Каменица
Наречено по: Свети Кирил и Методиј
Нас. место: Саса
Адреса: с. Саса
Местоположба

Карта

Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации

Училиштето е именувано по сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј.

Местоположба

уреди

Објектот на училиштето се наоѓа во непосредна близина на сретселото.

Настава

уреди

Во училиштето се изведува настава од прво до петто одделение и наставата се изведува на македонски наставен јазик.

Галерија

уреди

Поврзано

уреди

42°04′41.0″N 22°32′42.8″E / 42.078056° СГШ; 22.545222° ИГД / 42.078056; 22.545222