Очув[1][2] - човек кој го заменува таткото ако мајката повторно се омажи по разводот или по смртта на нејзиниот сопруг.

Очув е машки пандан на маќеа. Тоа е сопругот на мајката, кој не е во крвно сродство со нејзините деца од претходниот брак.

Наводи уреди

Поврзано уреди