Ото Валах (Кенигсберг, 27 март 1847 - Гетинген, 26 февруари 1931), бил германски хемичар.

Ото Валах
Роден 27 март 1847
Кенигсберг, Прусија
Починал 26 февруари 1931
Гетинген, Германија

Во 1910 година, Ото Валах ја добил Нобеловата награда за хемија, за својата работа на алицикличните споеви.