Општина Блатец

Map of Blatec Municipality.svg

Местоположба на поранешната Општина Блатец.
Грб на Општина Блатец
Грб
Општи податоци
Седиште Блатец
Демографија
Население 2.042 жит.
Населени места
Локална управа
Контактни податоци

Општина Блатец е поранешна општина во Источна Македонија, укината кога се припоила кон општината Виница. Центар на општината бил Блатец.

ДемографијаУреди

Според потписот од 2002 година општината имал 2.024 жители