Оливер и компанија

американски цртан филм од 1988 година

Оливер и компанија (англиски: Oliver & Company) е американски цртан филм од 1988 година. Ова е 27-тиот долгометражен цртан филм изработен во продукцијата на „компанијата Волт Дизни“.

Надворешни врскиУреди

Викицитат има збирка цитати поврзани со: