Оваа трансплантирана машина за чукање

Оваа трансплантирана машина за чукање досега не типкала љубовно писмо — музички албум на македонската група „Фолтин“, објавен во 2008 година како издание на Културно-информативниот центар - Скопје.

Список на песни

уреди

Албумот содржи пет песни, обележани како:[1]

  • 131
  • 87
  • 128
  • 120
  • 110

Опис на албумот

уреди

На албумот настапуваат:[2]

Песните се снимени и продуцирани во студиото „Тра-ла-ла“ во Скопје, во јануари 2008 година. Музиката и текстовите се дело на „Фолтин“ (во песната 120 користени се стихови од песната „Везилка“ на Блаже Конески и „Ленка“ на Коста Рацин), а албумот го продуцирале Мите Димовски и „Фолтин“. Дизајнот на албумот е дело на фирмата „Arts & Crafts“, а албумот е објавен со помош на Министерството за култура на Македонија и Градот Скопје.[3]

Наводи

уреди
  1. Фолтин, Оваа трансплантирана машина за чукање, КИЦ - Скопје 001, 2008.
  2. Фолтин, Оваа трансплантирана машина за чукање, КИЦ - Скопје 001, 2008.
  3. Фолтин, Оваа трансплантирана машина за чукање, КИЦ - Скопје 001, 2008.