ОУ „Христијан Тодоровски-Карпош“ - Драгоманце

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Христијан Тодоровски-Карпош“ (официјално: Основно општинско училиште „Христијан Тодоровски Карпош“ - Драгоманце; скратено: ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“) — единствено основно училиште во селото Драгоманце, едно од трите основни училиште во Општина Старо Нагоричане. Училиштето се наоѓа во средишниот дел на селото Драгоманце, веднаш до самиот локален пат кон селата Кокино и Арбанашко.

Христијан Тодоровски-Карпош

Поглед на основното училиште
Поглед на основното училиште
Место
Општина: Општина Старо Нагоричане
Наречено по: Христијан Тодоровски - Карпош
Нас. место: Драгоманце
Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации
Е-пошта ouh.karpos_dragomance@yahoo.com
Телефон 031/495-101

ГалеријаУреди

Координати: 42°13′31.20″N 21°52′09.38″E / 42.2253333° СГШ; 21.8692722° ИГД / 42.2253333; 21.8692722