ОУ „Добре Јовановски“ - Прилеп

Основното училиште "Добре Јовановски" се наоѓа во Прилеп, општина - Прилеп. Тоа датира од постари времиња и се наоѓа по долниот тек на улицата Београдска и е во населбата Тризла. Училиштето содржи 20 училници и образовен кадар на професори кои успешно ја извршуваат својата работа. Училиштето има совет на наставници и профеори и совет на родители. Моментален директор е Виолета Лашкоска,а пред таа да дојде на функција беше Трајче Талимџиоски. Во училиштето учаат голем број на деца од ромската и македонската популација. Тоа е единственото основно училиште каде има најповеќе деца од ромското население кои успешно контактираат со професорите и сите предпоставени во училиштето. Како воспитно образовна институција училиштето соработува со подрачните невладини центри во Тризла и пошироко. Добитник е на голем број на награди од културни и спортски области.

„"Добре Јовановски"“

Место
Координати41°21′11.52″N 21°33′07.50″E / 41.3532000° СГШ; 21.5520833° ИГД / 41.3532000; 21.5520833Координати: 41°21′11.52″N 21°33′07.50″E / 41.3532000° СГШ; 21.5520833° ИГД / 41.3532000; 21.5520833
Општина: Прилеп
Нас. место: Прилеп
Основни информации
Основано: 1954
Број на ученици: 1316
Настава на: македонски
Контактни информации

Учество на натпревариУреди

Освоени наградиУреди

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди