Нотрањска (словенечки: Notranjska; германски: Innerkrain) — еден од 8-те традиционалните региони на кои е поделена Словенија.

Нотрањска
Notranjska
Историско-географска област
Церкинчко Езеро
Знаме на НотрањскаГрб на Нотрањска
Мапа на Нотрањска од 18 век
Мапа на Нотрањска од 18 век
ДржаваСловенија
Tрадиционални региони во Словенија.