Новинарство е дисциплина на собирање, потврдување, прикажување и анализирање информации врзани за актуелни настани, вклучувајќи трендови, жешки теми и луѓе. Професионалците што се занимаваат со новинарство се познати како новинари.

Новинари на прес-конференција

Поврзано

уреди