Нинг Менгхуа (р. 8 ноември 1973) — кинеска кану-спринтерка која се натпреварувала од раните до доцните 1990-ти. Освоила бронзен медал во дисциплината К-4 500 метри на Светското кануистичко првенство во 1991 во Париз.

Нинг Менгхуа
Медали
Кану-спринт жени

Светско кануистичко првенство

Бронзен медал – трето место Париз 1991 K-4 500 м

Нинг исто така се натпреварувала на две Летни олимписки игри, со најдобро постигнат резултат - петто место во дисциплината К-4 500 метри на Летните олимписки игри во Барселона, 1992.

Наводи уреди