Никовиот филм: Молња над водата

Никовиот филм: Молња над водата (англиски: Lightning over water / Nick's movie) - германско-шведски филм од 1980 година, во режија на Вим Вендерс и Николас Реј, кои се автори на сценариото.

Синопсис уреди

Режисерот Николас Реј умира од рак и сака да го доврши својот последен филм пред смртта. Во тоа време, во Холивуд, Вим Вендерс го снима својот филм „Хамет“, но наспроти обврските, тој оди во Њујорк за да му помогне на Реј да ја оствари последната желба во животот...[1]

Наводи уреди