Нигер на Олимписките игри

Нигер испраќала спортисти на сите Летни олимписки игри од 1694 година освен на 1976 година и 1980 година. Само еднаш освоила олимписки медал: Исака Даборг, кој освоил бронзен медал во бокс на Летните олимписки игри 1972 година. Ниеден спортист од Нигер никогаш не настапил на некои Зимски олимписки игри.

Нигер на Олимписките игри

Знаме на Нигер
МОК-код  NIG
НОК Нигерски олимписки комитет
Олимписка историја
Летни олимпијади

МедалистиУреди

Летни олимписки игриУреди

Медал Име Игри Спорт Дисциплина
  Бронзен Даборг, ИсакаИсака Даборг   Минхен 1972   Бокс Лесна полусредна категорија

НаводиУреди