Неџмедин Сулејмани

Неџмедин Сулејмани (албански: Nexhmedin Sulejmani; Порој, Тетовско, 8 август 1961- Тетовско, 24 јули 2001) — поранешен член на ОНА.

Неџмедин Сулејмани
Nexhmedin Sulejmani
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на Бригадата 112 ”Мујдин Алиу”.

Загинал на 24 јули 2001 година во една престрелка со македонските безбедносни сили. По ова, неговото тело било префрлено и погребено во неговото родно село Порој.[1]

Наводи уреди

  1. Менај, Петрит (2008). ОНА- Порака и надеж. Скопје: Фондација - Институт отворено општество.