Невозможна мисија 2

Невозможна мисија 2 (англиски: Mission: Impossible 2) е американски филм од 2000 година, во режија на Џон Ву. Улогите ги играат: Том Круз, Дагреј Скот, Тенди Њутон, Раде Шербеџија итн.

Содржина уреди

Тајниот агент Итан Хант (го глуми Круз) се наоѓа на мисија во Сиднеј, каде треба да го пронајде и уништи изворот на една разурнувачка генетески изменета болест...[1][2]

Наводи уреди

  1. „Невозможна мисија 2“, Антена, број 873, 20.3.2015, стр, 14.
  2. „Невозможна мисија 2“, Антена, број 874, 27.3.2015, стр, 14.