Најџел Родер

Најџел Родер (англ. Nigel Roder), професионално име „Кестер шутот“ ("Kester the Jester") (роден 1967) станал официјален дворски шут на Англија во 2004. Тој го наследил Макл Џон, кој останал технолошки вишок кога неговиот работодавач, кралот Чарлс I, бил обезглавен во 1649.

Најџел Родер како „Кестер шутот“