Монголска култура

Монголската култура била силно влијаена од монголскиот номадски начин на живот. Други главни влијанија доаѓале од Тибет и тибетскиот будизам и од Кина. Во XX век Русија и преку Русија и европската култура имала силно влијание врз Монголија и самата култура.[1]

Цртежи од регионот Худ Ценкер

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. K. Youso (1995). „Introduction to the Mongolian Exhibition“. asianart.com. Посетено на 2008-02-10.

Надворешни врскиУреди