Министер за информатичко општество и администрација на Македонија

Министер за информатичко општество и администрација — прв човек во министерството за информатичко општество и администрација на Република Македонија, институција која била основана во 2008 година. Моментален министер за информатичко општество и администрација е Дамјан Манчевски.

Министер за информатичко општество и администрација на Република Македонија
Функционер
Дамјан Манчевски

од 1 јуни 2017 г.
Прв функционерИво Ивановски
Создадена2008
Плата69 370 MKD/месечно[1]
Партија

      ВМРО-ДПМНЕ       СДСМ

# Име
(роден–починал)
Слика Мандат Политичка припадност
1 Иво Ивановски
(1978-)
1 август 2008 15 септември 2015 ВМРО-ДПМНЕ
2 Марта Арсовска-Томовска
(1973-)
15 септември 2015 1 јуни 2017 ВМРО-ДПМНЕ
3 Дамјан Манчевски
(1978-)
1 јуни 2017 во служба СДСМ

Наводи Уреди