Министер за економија на Македонија

Министер за економија — прв човек во министерството за економија на Република Македонија, институција која била основана во 1991 година. Моментален министер за економија е Крешник Бектеши.

Партија

      ДУИ

# Име
(роден–починал)
Слика Мандат Политичка припадност
? Крешник Бектеши
(1985-)
1 јуни 2017 во служба ДУИ