Милионер е третиот студио албум на Македонската поп пејачка Елена Ристеска. Албумот е реализиран во Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина од страна на продуцентската куќа на „City Records во 2008. Албумот ги содржи истите песни од претходниот албум 192 само испеани на Српски.[1].

„Милионер
Milioner“
Студиски албум од Елена Ристеска
Издаден2008
Снимен2007-2008
ЖанрПоп, Р&Б
Траење44:27
Издавачка куќаCity Records
ПродуцентДарко Димитров
Елена Ристеска — Хронологија
192
(2006)
Милионер
(2008)

Список на песни уреди

 1. „192“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Елена Ристеска & Аида Бураку
 2. „Милионер“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Елена Ристеска & Аида Бураку
 3. „Кревета Два“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Аида Бураку
 4. „Bye Bye“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Аида Бураку
 5. „Усне Боје Тамног Мастила“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Снежана Вукомановиќ
 6. „Есен Во Мене“[2]
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Калиопи
 7. „Ромео и Јулија“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Елена Ристеска и Аида Бураку
 8. „Нинанајна“[2]
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Врчак
 9. „Искрене Сузе“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Елена Ристеска
 10. „Не Могу“
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Калиопи
 11. „Ни на небо, ни на земја“[2]
  музика: Дарко Димитров
  аранжман: Дарко Димитров
  текст: Александар Ристовски
 12. „Љубав Није За Нас“
  музика: Александар Човиќ
  аранжман: Александар Човиќ
  текст: Алек Алексов

Награди уреди

 • 2 место на Српски Радијски фестивал и награда за најдобра изведба - „Кревета Два“

Наводи уреди

 1. Со исклучоци (некои песни се на Македонски)
 2. 2,0 2,1 2,2 на Македонски