Маслинова Гора

(Пренасочено од Маслинова гора)

Координати: 31°47′00″N 35°15′03″E / 31.78333° N; 35.25083° E / 31.78333; 35.25083

Поглед кон Маслиновата гора

Маслиновата планина е брдо кое се наоѓа на 1 км источно во Ерусалим, Израел. Според Библијата, ова е местото каде Давид побегнал од Авесалом, место каде се наоѓа и гробот на Авесалом. На оваа планина се наоѓа гетсиманската градина, место каде Исус Христос ја поминал својата последна вечер, пред да биде издаден од Јуда Искариотски.

ГалеријаУреди

Надворешни врскиУреди