Маслинова Гора

Координати: 31°47′00″N 35°15′03″E / 31.78333° N; 35.25083° E / 31.78333; 35.25083

Маслиновата планина е брдо кое се наоѓа на 1 км источно во Ерусалим, Израел. Според Библијата, ова е местото каде Давид побегнал од Авесалом, место каде се наоѓа и гробот на Авесалом. На оваа планина се наоѓа гетсиманската градина, место каде Исус Христос ја поминал својата последна вечер, пред да биде издаден од Јуда Искариотски.

Поглед кон Маслиновата гора

ГалеријаУреди

Надворешни врскиУреди