Лудвигсбург

Лудвигсбург е град во Германија, односно Баден-Виртемберг, на околу 12 km северно од Штутгарт, блиску до реката Некар. Тој е седиште на Лудвигсбуршката Област и припаѓа на Штутгартскиот Регион.