Лисицата и ловечкиот пес 2

„Лисицата и ловечкиот пес 2“ (англиски: The Fox and the Hound 2) е американски цртан филм од 2006 година, произведен од „DisneyToon Studios“. Овој филм е продолжение на цртан филм „Лисицата и ловечкиот пес“ од 1981 година. Приказната на филмот се одвива за време на младоста на Тод и Копер, во која Копер паѓа во искушение да се приклучи кон група на кучиња скитници кои се пејачи.

Надворешни врски уреди

 
Викицитат има збирка цитати поврзани со: