Легијатарап група создадена во 2000 година од повеќе групи и соло-артисти. Како нејзина предгрупа се смета Против Сите создадена во 1991. Многу е популарна кај младите и егзистира во сите аспекти на хип-хоп жанрот во Македонија. Има претрпено неколку небитни менувања на составот, а денес во Легијата спаѓаат :

Легијата
ПотеклоСкопје, Македонија
ЖанровиХип-хоп
Период на активност2000–сѐ уште
ИздавачиШурикен
Членови
Да Џака Накот
Таззак Акабатов
ЛД Пистолеро
Брус
Страјк
Блажеј
Ронин
Dzole-Wu
DJ Славе
Кемп Од
King Fizze

Првиот официјален албум на Легијата е издаден во 2008 година, а албумот е наречен „Лош Ден за Империјата“.

ДискографијаУреди