Лавов (презиме)

За градот во Украина, погл. Лавов.

Лавов (руски: Львов) е презиме на руското кнежевско семејство од стеблото Руриковичи. Потекнуваат од кнезовите на Јарослављ каде се погребани.

Грбот на семејството Лавов

Значајни членовиУреди

Надворешни врскиУреди