Кравјек

замок во Словенија

Кравјекзамок во рушевини во Муљава, Општина Иванчна Горица, Словенија. Замокот некогаш бил еден од најважните градби во Војводството Корушка. За првпат замокот се споменува во 1243 година.

Кравјек
Grad Kravjek
Schloss Weineck
Карта
Општи податоци
ГрадМулљава, Општина Иванчна Горица
ЗемјаСловенија
Замок Кравјек